Sommartid
Orsa Björnpark
Europas största björnpark med djur som Isbjörnar, Kodiak björnar, Amutigrar, Leoparder mm.
Leksand sommarland
Här finns det en drös med aktiviteter för stora och små. Tex rutschkanor, badringar, ridning, gokartbanor, minigolf är några av deras 23 aktiviteter som finns.
Classic Car Week
Under V.31 är det en av sommarens höjdpunkter. Motorintresserade från alla håll samlas. Det är verkligen nostalgi på hög nivå. Folk är tidsenligt klädda och gamla fina veteranbilar i mängder.
Vandring
I omgivningarna runt Siljan finns bla. Siljansleden 31mil, Vasaloppsleden 9mil, Bjarnerundan 31,5 km Finns även handikappanpassade leder som tex. Limasjön 7 km, i Leksand och Kulturstigen på Sollerön i Mora.
Cykling
Siljansleden- en led på 31 mil som tar dig genom våra vackra dala miljöer. Cykelvasan 9mil längs vasaloppsleden. Gesunda bikepark- Gesundaberget finns en av Europas bästa bikeparks. För alla nivåer och åldrar i vacker miljö.
Paddla
Här kan du Kanot- och Kajakpaddla i bla. Dalälven, Siljan och Orsasjön. Friluftsfrämjandet i Mora, Orsa, Rättvik och Leksand arrangerar paddelturer.
Vintertid
Tomteland
Riktigt sagoland med tomtar och troll, älvor och nissar. Era barn kommer stortrivas. Öppnar i mitten av november och stänger i början på januari -Skidåkning i någon av våra 5 skidbackar runt omkring Siljan. Orsa Grönklitt, Gesundaberget, Gopshus slalombacke, Rättviks backen och Granberget i Leksand.
Längdskidor
Elljusspår för längdskidor i Mora, Orsa Hemus (Mora) är igång från V.40 till V.11 Berget området (Orsa) 0,6- 3km Koppången 2, 30km Orsa Grönklitt sammanlagt 70 km välpreparerade skidspår Viborg 5, 7,5 km
Långfärdsskridskor
På Saxviken i Mora och på Orsasjön finns det skridsko spår preparerade efter nyår att uppleva i naturkänsla.